Pirkkalan autovahinkokeskuksesta kerrotaan Aamulehdelle, että Toyotan kahden automallin moottoreita ei kannata ottaa myyntiin hyllyyn, koska ne yksinkertaisesti eivät tunnu hajoavan koskaan.

”Toyotan Hiacen ja Hiluxin moottorit eivät hajoa oikein ikinä”, Pirkkalan autovahinkokeskuksen asiakaspalvelu- ja laatuvastaava Aki Reinikka kertoo Aamulehdessä.

”Emme enää pura niitä hyllyyn, koska aiemmin myyntiin asetetut moottorit seisovat vielä hyllyissä.”

Toyota Hilux oli viikonloppuna otsikoissa: se on ykkösenä vertailussa siinä, kuinka monessa eri maassa eri automallit ovat markkinaykkösiä.

Pirkkalan autovahinkokeskuksen läpi kiertää vuodessa yli 5 000 ajoneuvoa. Autovahinkokeskus ostaa kolariautojaan purettavaksi. Koska useimmat autot ovat vaurioituneet keulastaan, kysyntää on etenkin ajovaloille ja puskureille, Aamulehti kertoo.

Vaikka Toyotan moottoreita ei hajoa paljon, tarvetta on paljon esimerkiksi Volkswagenin ja Škodan DSG-vaihteistoille, koska niitä hajoaa lehden mukaan paljon.

Autovahinkokeskuksen mukaan myös mopoautojen korjaaminen on hankalaa, koska valmistajilla ei ole antaa vaurioituneille mopoautoille korjausohjeita ja varaosat ovat kalliita.