Autovarkaat saattavat käyttää nykyisin uutta teknologiaa, jolla he pystyvät murtautumaan nappikäynnistyksellä toimiviin autoihin jälkiä jättämättä, kirjoittaa Automotive News.

Sivuston mukaan Yhdysvaltain kansallinen vakuutusrikosvirasto sanoi keskiviikkona, että se on testannut “mysteerilaitetta”, jonka avulla se on pystynyt murtautumaan autoon jättämättä jälkeensä mitään todisteita, kuten rikkoutunutta lasia.

Laitteessa on kaksi osaa. Toinen varastaa auton omistajan avaimen signaalin jopa kolmen metrin etäisyydeltä. Kun tuo signaali on saatu napattua, laite välittää datan toiseen laitteeseen, joka pystyy tulkitsemallaan tiedolla avaamaan auton ovet ja käynnistämään auton.

Alla oleva viraston grafiikka kuvaa laitteen toimintaa.

mysterydeviceinfographic-photoversion-final-113016-mq

Viraston tiedottaja Roger Morris sanoo lehdessä, että virasto on testannut laitetta 35 eri automerkin ja -mallin kanssa. Laitteella sai avattua 19 auton ovet, ja 18 autoa saatiin käyntiin.

Morrisin mukaan on mahdotonta tietää, kuinka monta autoa varkaat ovat saaneet varastettua tällä tavalla, koska varkauksista ei jää jälkiä eivätkä auton omistajat välttämättä tiedä teknologian olemassaolosta. Monet autovarkaan kohteeksi joutuneet voivat luulla, että auto on vain hinattu pois.

Tällaisten varkauksien estäminen voi olla vaikeaa, jos varas pääsee tarpeeksi lähelle signaalin lähettävää avainta.

“Jos nämä varkaat tietävät, että laite toimii tietyllä merkillä ja mallilla, sille ei voi tehdä juuri mitään”, Morris sanoo.

Virasto sanoo tiedotteessaan saaneensa laitteen ulkomaisen yrityksen palveluksessa olevalta tietoturva-asiantuntijalta.