Henkilöautoja rekisteröitiin helmikuussa melkein 15 % reippaammalla tahdilla kuin vuosi sitten.

Automyynti on sujunut tammi- ja helmikuussa viime vuotta vilkkaammin, mutta maahantuojien tilauskannat eivät ole kasvaneet samaan tahtiin. Autovero kiristyy aprillipäivänä kaikilta henkilöautoilta, joiden CO2-päästöt ovat suuremmat kuin 110 g/km, mutta se ei ole aiheuttanut toivotun kaltaista ostoryntäystä. Varsinkin yritykset ovat pysyneet maltillisina todeten hankkivana uutta kalustoa vain tarpeen mukaan.

Merkeittäin Toyota jatkaa henkilöautomyynnin ykköspaikalla kasvattaen eroa toisena olevaan Volkswageniin. Kolmantena on Ford, jota Skoda otti helmikuussa jonkin verran kiinni. Nissan nousi helmikuussa Volvo ohi viidennelle tilalle ja kymmenen suosituimman automerkin listan täyttävät Audi, Kia, Mercedes-Benz ja Hyundai.

Malleittain tarkasteltuna Toyota Avensis oli helmikuun suosikki ja nousi alkuvuoden ykköseksi ohi tammikuun myyntiä hallinneen Nissan Qashqain. Vain viiden rekisteröinnin päässä Qashqain takana kolmannella sijalla on Skoda Octavia, joka ylsi helmikuun rekisteröinneissä kakkospaikalle. Kolmikon jälkeen on pitkä ero ennen Toyota Yarista, Volkswagen Golfia ja Ford Focusta.

Suosituimpien automallien (top 30) joukossa myyntinsä ovat viime vuoteen verrattuna vähintään kaksinkertaistaneet Toyota Yaris, Audi A6, Kia Sportage, Kia Rio (uusi malli), Volkswagen Tiguan, Volkswagen Jetta, Peugeot 508 ja Mitsubishi ASX.

Pakettiautojen kärkinelikkona jatkavat Volkswagen, Ford, Mercedes-Benz ja Toyota, mutta tammikuun tapaan vuosikausia markkinoita hallinnut Toyota on vasta neljännellä sijalla. Helmikuun rekisteröinneissä Toyota tosin ylsi kolmanneksi. Kuorma-autoissa Volvo jatkaa edelleen Scanian ja Mercedes-Benzin edellä venyttäen etumatkansa helmikuussa kakkosena olevaan Scaniaan neljästä viiteen autoon.