aXbo

aXbo-kello herättää nukkujan oikeaan aikaan kehon ollessa virkeimmillään. Kädessä oleva ranneke viestittää kellolle milloin on oikea aika herätä.

Ihminen liikkuu nukkuessaan eri univaiheiden aikana eri tavoin – välillä vähemmän ja välillä vilkkaammin. aXbon toiminta perustuu tähän liikkeeseen. Se rekisteröi univaiheet ja sen perusteella päättelee milloin on luonnollisin aika herätä. Kello herättää viimeistään säädettynä aikana, mutta usein unirytmin mukaisesti jopa 30 minuuttia aikaisemmin. aXbo-herätyskello sopii myös kahdelle henkilölle yhtä aikaa, ja siihen voi määrittää kaksi eri herätysaikaa.

Rekisteröityneet aXbo-herätyskellon omistajat voivat ladata veloituksetta myös aXbo research -ohjelmiston. Sen avulla voi analysoida kuinka kauan nukahtaminen kestää, miten pitkään nukkuu ja milloin on todellisuudessa herännyt. Myös yöllinen liikkuminen näkyy kaavioina, ja jokaista yötä voi seurata erikseen tai verrata öitä keskenään.

aXbo-herätyskello tallentaa itseensä kahden viikon tiedot kerrallaan, joten tietoja ei tarvitse ladata tietokoneeseen päivittäin. Herätyskellon mukana toimitetaan kaksi sensoriranneketta, usb-liitäntäkaapeli, virtalähde ja suomenkieliset pikaohjeet.

aXbo-herätyskello maksaa 230 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

aXbo ja ranneke