Mercedes-Benzin AMG-mallien kaikkein rajuimmat versiot ovat olleet Black Editioneita, mutta nyt sellainen on tullut Melkukselta.

Varsinkaan nuoremmista autotuntijoista harva edes tietää, mikä merkki on Melkus. Yhtiöllä on kuitenkin kohtuullisen pitkä historia, sillä se teki ensin 1950-luvun puolesta välistä vuoteen 1986 Wartburgiin perustuvia urheiluautoja ja aloitti toimintansa uudelleen 1990-luvulla. Yhtiön perustaja, Heinz Melkus oli aikanaan hyvä kilpa-ajaja ja nyt hänen Peter-poikansa jatkaa yhtiön toimintaa.

Tällä hetkellä Melkuksen ainoa automalli on RS2000, josta esiteltiin uusi Black Edition. Nimensä erikoisversio on saanut mustasta maalipinnastaan, jonka päällä on peräti kuusi lakkakerrosta. Korin linjoja on viimeistelty lisäksi uudella hiilikuidusta tehdyllä muotoilusarjalla.

Musta teema jatkuu nahallla ja alcantaralla verhoillussa ohjaamossa, jossa käytetään lisäksi pianolakattuja pintoja ja hiilikuitua. Tietojärjestelmä on uusittu ja navigaattori on tullut vakiovarusteeksi.

Opelista tai Volkswagenista peräisin oleva kaksilitrainen moottori (asiakas saa valita, kumman haluaa) kehittää tavallisessa RS2000:ssa 221 kW, mutta Black Editionissa teho on nostettu 239 kilowattiin. Se riittää kiihdyttämään auton 100 km/h nopeuteen 4,5 sekunnissa ja saavuttamaan 270 km/h huippunopeuden.

Melkus RS2000 on ylipäätään harvinainen ja Black Editionista pyydettävä 149 000 euron hinta varmistaa, ettei siitä tule kovin yleinen.