”Hae Hans panimolta hieman juomista illan juhliin. Ota tuo uusi touring, se kantaa korit, ja käännä ilmastointi täysille, että olut viilenee matkalla. Ja poikkea markettiin ja osta autojääkaappiin hieman Sektiä ja Bratwurstia hiukopalaksi.” Ja Hans lähti iloinen virne kasvoillaan.

Touring on BMW 3-sarjan neljäs korimalli ja myös autotehtaan historian neljäs farmari tässä kokoluokassa. Auto on tulossa Suomeen vielä tämän syksyn aikana noin 15 000 markkaa vastaavia sedan-malleja korkeammilla hinnoilla.

Tuotanto aloitetaan bensiinikäyttöisillä 318i-, 320i- ja 328i-malleilla sekä 320d- ja 330d-dieseleillä. Lisää valinnanvaraa on tulossa myöhemmin. Automaattivaihteiston saa valinnaisena, perusvaihteisto on viisipykäläinen manuaali. Vakiovarustelu on runsas ja tekniikkapuoli täynnä kirjainyhdistelmiä, jotka vakauttavat BMW:n käyttäytymistä mutta eivät tietystikään miellytä rajumpaan ajotapaan tottuneita.

Uusi touring on hieman edeltäjiä kookkaampi. Tavaratilan kokonaisvetävyys on 1345 litraa, kun epäsymmetrisesti taittuvat takaselkänojat on käännetty alas. Erikoisuutena on 5-sarjasta peritty avattava takalasi, joka helpottaa pikkutavaroiden lastaamista.

(Lyhennelmä Kari Pynnän artikkelista TM 15/99, s. 122)