BMW 3-sarjaan on nyt tarjolla uusi kolmilitrainen kuutosmoottori sekä neliveto.

BMW:llä ei ole ollut nelivetoista henkilöautoa kymmeneen vuoteen, mutta kohta taas on. Suosittuihin 3-sarjan autoihin saa nelivedon valinnaisvarusteeksi elokuusta lähtien. Samassa yhteydessä pellin alle ilmestyy uusi kuusisylinterinen rivimoottori, jonka iskutilavuus on muhkeat kolme litraa.

Uuden moottorin teho on 170 kW ja vääntömomentti 300 Nm. Paras vääntö on tarjolla käyntinopeudesta 3500 r/min ylöspäin ja 90 prosenttia on käytössä jo 1500 kierroksen kohdalla.

Nelivetojärjestelmä jakaa moottorin voiman etu- ja taka-akselien kesken suhteessa 38/62. Tämä antaa auton ajettavuudelle takavetoisen luonteen. Autossa ei ole lainkaan tasauspyörästön lukkoja. Eteenpäin pääsy varmistetaan luistonestolla, joka jarruttaa aina sitä pyörää, joka pyrkii sutimaan.

Nelivetoisuus ei juuri heikennä suoritusarvoja verrattuna takavetoiseen malliin. Uuden kolmilitraisen moottorin kyseessä ollen huippunopeus laskee 250 km/h:sta 247 km/h:iin ja kiihtyvyys (0-100 km/h) heikkenee vaivaisella sekunnin kymmenesosalla.

Nelivedon saa aluksi vain kolmilitraisen moottorin kanssa, mutta myöhemmin se on luvassa myös kaksilitraiseen 320i-malliin.

(Tiivistelmä Martti Merilinna artikkelista TM 10/2000, s. 17)