Mitsubishi lopettaa tuotannon Nedcarin tehtaalla Bornissa, mutta jotkut autonvalmistajat tarvitsevat lisää kapasiteettia.

Alankomaissa ilmestyvän AutoWeekin mukaan BMW on neuvotellut Mitsubishin kanssa Nedcarin tehtaan hankkimisesta. Nedcarin tehdas on alun perin Dafin aikakaudelta, minkä jälkeen se siirtyi Volvolle. Kun Volvo alkoi tehdä yhteistyötä Mitsubishin kanssa, Bornissa valmistettiin Volvon S40-mallia ja Mitsubishin Carismaa.

Seuraavassa vaiheessa Nedcarin tuotannossa olivat Mitsubishi Colt ja japanilaisyhtiön saksalaiskumppanin, Daimler AG:n malleihin kuulunut Smart Forfour. Sittemmin Alankomaissa on tehty Mitsubishi Outlanderia ja sen eurooppalaisia sisaruksia Citroën C-Crosseria ja Peugeot 4007:ää.

BMW:llä on ongelma, sillä monien sen mallien kysyntä ylittää tarjonnan. Tällaisia ovat muun muassa Mini Countryman ja BMW:n maasturit X1 ja X5. Nedcar puolestaan tarvitsee ostajan ennen vuoden vaihdetta, tai edessä on tehtaan sulkeminen. Se jättäisi Alankomaat ilman henkilöautoteollisuutta, sillä Bornin tuotantoyksikkö on maan ainoa henkilöautotehdas.