Joissain maissa autovero on vielä korkeampi kuin Suomessa, ja siitä sisuuntuneena eräs egyptiläinen teki oman ratkaisunsa.

Egyptissä yli 2,0-litraisella moottorilla varustetuista autoista on maksettava 300 prosentin autovero, joten BMW 1M Coupén hinta olisi siellä yli 120 000 euroa. ”hatembmw”-sivustolla egyptiläinen kaveri kertoo, miten hän päätyi rakentamaan M3-moottorisen 1-sarjan Coupén.

Hän otti lähtökohdaksi 120d Coupén, joka jää alle verorajan. Kun muutostyöhön ryhdyttiin, rakentaja totesi, että miksei saman tien V8-moottoria, kun auto on joka tapauksessa purettava osiksi. Luvassa olisi kauniimpi sointi ja enemmän tehoa kuin ahdetussa kuutosmoottorissa.

Muutostyöhön kului kuukausi, ja se maksoi vajaat 40 000 euroa ja tietenkin melkoisesti työtä. Mutta herralla on allaan ainutlaatuinen auto, sillä tiedossamme ei ole toista 4,0-litraisella V8-moottorilla varustettua 1-sarjan BMW:tä. Moottorin vaihdon yhteydessä lokasuojia ja puskureita levennettiin ja alusta ja jarrut parannettiin kasvaneeseen voimaan sopiviksi.

Tätä ei kuitenkaan kannata toteuttaa Suomessa. Ei ainakaan ennen perusteellisia keskusteluja katsastusviranomaisen kanssa.

Lähde: 1addicts