BMW Motorrad Vision Next 100 kertoo valmistajan näkemyksistä tulevaisuuden moottoripyöräilyn suhteen. Maailmassa, jossa ollaan koko ajan yhteydessä internetiin ja tietoyhteiskuntaan, moottoripyörä on jatkossa enemmän tapa karata rutiineista kuin väline paikasta toiseen siirtymiseen.

Uuden tekniikan ansiosta, joka pitää pyörän pystyssä automaattisesti (Self-Balancing mechanism), ajajan ei tarvitse pukea kypärää tai suojavaatetusta. Järjestelmä pitää moottoripyörän pystyssä niin ajon aikana kuin pysähdyksissä. Avustimen ansiosta ajajat voivat hakea omia rajojaan ja nauttia täysin siemauksin liikkumisesta.

Runko kuin veistos

BMW:n tulevaisuuden moottoripyörän musta kolmiorunko viittaa yhtiön ensimmäiseen vuonna 1923 esiteltyyn R32-malliin. Tutkielmassa runko muodostaa käytännöllisen veistoksen, jossa se yhdistää pyörät ja ikään kuin häviää kokonaisuuden uumeniin. Vaikka pyörä näyttää hyvin avoimelta, siinä on uusia oivalluksia, jotka suojaavat kuljettajaa tuulelta ja huonolta säältä.

Moottori on muotoiltu muistuttamaan BMW:n perinteisiä bokserimoottoreita, mutta todellisuudessa se on täysin päästötön. Moottori jopa muuttaa muotoaan parantaen aerodynamiikkaa ja samalla se suojaa kuljettajaa luonnon elementeiltä.

Erikoislasit näyttävät oleelliset tiedot, kuten oikean ajolinjan.

Erityinen visiiri yhdistää pyörän ja ajajan. Erikoislasit näyttävät oleelliset tiedot, kuten oikean ajolinjan. Suojaavien vaatteiden sijaan BMW on kehittänyt ilmavan ajoasun, joka lämmittää tai viilentää sään mukaan ja tukee niskaa lisäten mukavuutta.