Heti vapun jälkeen toukokuun toisena päivänä nähdään vihdoin Brabhamin uusi urheiluauto BT62. Sen ympärillä on kuohunut paljon enemmän kuin mitä voisi olettaa pienestä uudelleen aloittavasta autonvalmistajasta. Mutta kyseessä onkin brittiläinen urheiluautomerkki, jolla on saavutettu mainetta ja kunniaa kilparadoilla.

Ensimmäisen tiiserikuvan kanssa annettiin julkisuuteen ensimmäiset tekniset tiedot. Vajaan tonnin (tarkkaan ottaen 972 kilon) painoisessa autossa on vapaasti hengittävä 5,4-litrainen V8-moottori. Sen suurin teho on 537 kilowattia, joten tehopainosuhde on erinomainen. Suorituskyvyssä Brabham painottaa kierrosaikoja enemmän kuin räjähtävää kiihtyvyyttä.

Valmistaja kuvailee BT62:n olemusta aika mielenkiintoisesti: ”Auto on kehitetty vaatimaan kuljettajalta paljon ja se palkitsee ne harvat, jotka pystyvät vastaamaan haasteeseen.” Tuon voisi tulkita niin, että autossa ei ole kuljettajaa avustavia järjestelmiä, vaan autoa hallitaan äärimmäisellä taidolla ja herkkyydellä.

Tulevan Brabhamin muotoilusta ei voi vielä sanoa muuta kuin että takasiipi on hurjan kokoinen. Auton aerodynamiikka on suunniteltu niin, että auto painuu tiehen 1 200 kilon voimalla. Hiilikuitujarrut kuusimäntäisin jarrusatuloin pitävät huolen pysähtymisestä.

Veikkaamme, että BT62 on keskimoottorinen, mutta ensimmäisen auton suoraan takaa näyttävän kuvan perusteella asiasta ei voida olla varmoja.