Alun perin Buick Motor Companyt perustettiin viikkoa vajaa 115 vuotta sitten Yhdysvalloissa, mutta nykyisin merkin ylivoimaisesti tärkein myyntialue on Kiina.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kiinalaiset ovat ostaneet melkein neljännesmiljoona Buickia, joista yli 70 000 on erilaisia Excelle-malleja.

Excelle on Buickin eniten myyty malli, joita on myyty vuonna 2003 tapahtuneesta esittelystä lähtien lähes 2,7 miljoonaa kappaletta.

Osa Buickin suosituimmasta Excelle-mallisarjasta on nykyisiä Opel Astroja, mutta eniten on myyty halpaa Daewoo/Chevrolet Nubirasta kehitettyä mallia. Se on ollut Buickille erittäin tärkeä pysyen pitkään viiden Kiinan eniten myydyn automallin joukossa.

Nyt tuon mallin tuotanto on lopetettu ja tilalle tulee kuvamme Excelle, joka on muotoilua lukuun ottamatta sama auto kuin Chevrolet Cavalier.

Excelle siirtyy uuteen perusrakenteeseen, jonka myötä akseliväli venyy sentillä ja kori on viisi senttiä lyhyempi mutta leveämpi ja korkeampi kuin aiemmin.

Buickin mukaan sisätilat ovat kasvaneet huomattavasti ja auto on entistä mukavampi. Entiset 1,5-, 1,6- ja 1,8-litraiset vapaasti hengittävät moottorit korvataan nelisylinterisellä 1,3-litraisella (78 kW) ja sata kilowattia kehittävällä kolmesylinterisellä 1,0-litraisella.