Citroën aiheuttaa pikkuautoluokassa melkoista kuhinaa, kun uusi C3 Pluriel esitellään Suomessakin kevään korvalla. Luvassa on persoonallinen avoauto alle 25 000 eurolla – sekä kaupan päälle kasapäin muunneltavuutta.

Sana Pluriel on ranskaa ja tarkoittaa suomeksi sanan monikkomuotoa. Nimensä veroisesti C3 Pluriel on todellinen monikko, sillä se muuntuu tarvittaessa kolmiovisesta pikkuautosta nelipaikkaiseksi avoautoksi, ja siitä eteenpäinkin, jopa avolavaiseen pick-upiin saakka.

Ensimmäinen C3 Plurielin muodonmuutoksista taittelee auton kangaskaton ja takalasin sähköllä siististi piiloon takakontin välipohjan alle. Kolmiovisesta pikkuautosta tulee hetkessä todella ilmava ”puoli-avoauto”. Seuraavassa vaiheessa, mikäli kattokaaretkin tuntuvat sääoloihin nähden liioittelulta, voi C3 Plurielista tehdä todellisen avoauton yksinkertaisesti irrottamalla myös kaaret. Viimeinen muodonmuutos on sitten jo jotain täysin uutta. Avoauton takaistuimet ja kaksiosaisen takaluukun alaosan kaatamalla C3 Plurielista tulee vielä pieni pick-up, jonka kyytiin mahtuvat niin surffilaudat kuin polkupyörätkin.

C3 Pluriel tulee markkinoille kahtena eri bensiinimoottoriversiona (1,4 ja 1,6 litraa, 54 ja 80 kW), jotka ovat molemmat tuttuja viisiovisesta metallikattoisesta C3:sta. Uutta on isomman 1,6-litraisen moottorin yhteyteen C3 Plurielissa kuuluva, sähköisesti toimiva käsivaihteisto SensoDrive.

C3 Pluriel tulee siis myyntiin myös Suomessa. Ensimmäiset autot saataneen maahan tammi-helmikuussa, ja ensi vuoden myyntikiintiö on noin sata autoa. Kaikki C3 Plurielit valmistetaan Espanjassa, Citro‰enin tehtailla Villa Verdessä Madridissa.

Todella miellyttävää on nähdä, että autonvalmistajien innovatiivisuus ja persoonallisten mallien suunnittelu ulottuu nykyisin myös pikkuautoluokkaan. Citro‰en C3 Pluriel on poikkeuksellisen myönteinen uutuusmalli.

(Tiivistelmä Jani Kajanderin artikkelista TM 15/02, s. 4-5)