cadillac-cars-logo-emblemCadillac on saanut nimensä Detroitin kaupungin Yhdysvalloissa vuonna 1701 perustaneen Antoine de la Mothe Cadillacin mukaan. Ensimmäiset Cadillacit tehtiin vuonna 1903 ja jo vuodesta 1909 alkaen merkki on ollut osa General Motors -konsernia. Cadillac sai nopeasti maineen upeiden loistoautojen valmistajana ja sen malleista muun muassa 1938 esitelty V16-moottorilla varustettu Fleetwood oli aikansa huippua.

Cadillac oli pitkään Yhdysvaltojen eniten myyty edustusauto ennen kuin saksalaiset merkit ja Lexus pudottivat sen tuolta paikalta. Merkillä on ollut myös aina paikkansa eri valtioiden johtajien edustusautona. Suomessa presidentit Kekkonen ja Koivisto ovat viettäneet virkakausillaan aikaa Cadillacin takapenkillä.

Cadillac-malleilla oli ennen komeat nimet, kuten Eldorado, Fleetwood ja Escalade. Niistä vain viime mainittu on säilynyt, kun siirryttiin kolmen kirjaimen yhdistelmiin. Vuodesta 2015 alkaen mallinimet vaihtuvat jälleen, minkä jälkeen henkilöautoissa on kirjaimet CT ja kokoluokasta kertova numero ja katumaastureissa XT ja numero.

Lue myös:

Näytä kaikki Cadillac-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.