Cadillacin autonominen ohjausjärjestelmä osoittautui Teslan vastaavaa järjestelmää paremmaksi arvovaltaisen Consumer Reports -lehden torstaina julkistamassa vertailussa.

Kuluttajatuotteita vertaileva lehti vertasi Teslan Autopilot-järjestelmää Cadillacin Super Cruiseen sekä Nissanin ja Volvon vastaaviin järjestelmiin.

Consumer Reportsin mukaan parhaiten toimii Cadillacin järjestelmä, ja Teslan järjestelmä on toiseksi paras. Nissanin ProPilot Assist oli kolmanneksi paras, ja Volvon Pilot Assist neljänneksi paras.

Autopilottijärjestelmiä testattiin yksityisellä ajoradalla sekä julkisilla teillä Connecticutissa. Niissä testattiin muun muassa automaattista ohjauskykyä ja nopeutta tietyissä tilanteissa sekä sitä, miten ne auttavat kuljettajia ottamaan tarvittaessa ohjauksen haltuunsa.

Järjestelmissä on eroja ja rajoituksia. Cadillacin Super Cruise toimii vain moottoriteillä, joita emoyhtiö General Motors on kartoittanut. Teslan Autopilotia voi käyttää myös kapeilla pikkuteillä, mutta se toimii niillä epävakaasti, lehti kertoo.

Lehti arvioi, että järjestelmät auttavat kuskia stressin ja väsymyksen vaikutuksia vastaan, mutta niitä ei voi pitää vielä aidosti itseohjautuvina.