Canon EOS 70D

Tänään julkistettu Canon EOS 70D on kääntyvällä näytöllä varustettu innokkaan kuvausharrastajan järjestelmäkamera. Sen tärkein uudistus on dual pixel cmos af -tekniikka, jonka luvataan mahdollistavan sujuva ja erittäin nopea automaattitarkennus myös näytön avulla kuvattaessa.

Canon EOS 70D sisältää aps-c-kokoisen 20,2 megapikselin cmos-kennon ja Digic 5+ -suorittimen. Kamera tallentaa 7 kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella. Sarjaan mahtuu jopa 65 jpeg-kuvaa tai 16 raw-kuvaa. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100 – 12 800 (lisäherkkyys ISO 25 600).

Canon EOS 70D tarjoaa myös mahdollisuuden rikastuttaa ilmaisua erilaisilla tehosteilla, kuten hdr-laajasävykuvaus, monivalotus ja luovat suotimet.

Kohdetta tarkastellaan joko kuvaustiedot näyttävästä älykkäästä etsimestä tai kääntyvältä 7,7 cm:n kosketusnäytöltä. Etsin kattaa 98 prosenttia kuva-alasta, ja sen suurennussuhde on 0,95x. Kapasitiivinen näyttö tottelee monen kosketuksen eleitä.

Canonin kehittämä dual pixel cmos af -tekniikka perustuu uuteen cmos-arkkitehtuuriin, joka mahdollistaa kahden valodiodin kiinnittämisen kuvakennon kuhunkin pikseliin. Kahta valodiodia luetaan joko erikseen vaihetarkennusta varten tai yhdessä kuvan tallentamista varten.

Canon EOS 70D kenno

Toisin sanoen kyseessä ei ole vaihe- ja kontrastinmittausta yhdistelevä, niin sanottu hybriditarkennus, vaan tarkennus perustuu vaihemittaukseen myös videoita tallennettaessa sekä silloin, kun valokuvia otetaan näytön avulla.

Peilietsimellä kuvattaessa tarkennuksesta huolehtii 19:ään herkkään ristikkäispisteeseen perustuva järjestelmä. Automaattitarkennuspisteitä voi käyttää erikseen, pienissä ryhmissä tai laajalla aktiivisella alueella. Tarkennusalueen valintapainike sijaitsee laukaisimen vieressä, joten tilasta toiseen pääsee helposti ja nopeasti.

Valokuvien ohella Canon EOS 70D tallentaa videoita tarkkuudella 1920 x 1080 ja nopeudella 30p, 25p tai 24p. Tarkkuudella 1280 x 720 kuvaus etenee nopeudella 60p ja 50p. Valittavissa on useita pakkausvaihtoehtoja niin videoiden jälkikäsittelyä kuin jakamistakin varten.

Videokuvaukseen on tarjolla movie servo af -tila, joka valmistajan mukaan tarkentaa liikkuviin kohteisiin jopa otosten sommittelun aikana.

Yli 80 prosenttiin kuva-alasta voi valita erilaisia tarkennusalueita näyttöä koskettamalla myös tallennuksen aikana. Videoiden luvataan tallentuvan terävinä vaikka kohde liikkuisi tai kuvaaja muuttaisi sommittelua.

Sisäinen mikrofoni tallentaa stereoääntä. Lisäksi kyljessä on liitäntä ulkoiselle mikrofonille. Valotusasetukset, kuten herkkyys ja aukko, voi säätää käsin myös videoita kuvattaessa.

Wlan-ominaisuus mahdollistaa kuvien langattoman siirron sekä kameran ohjaamisen ja kohteen tarkastelun älypuhelimen näytöltä. Etäohjauksen avulla voi laukaista kameran sekä säätää herkkyyttä, valotusta ja tarkennusta.

Canon EOS 70D tulee kauppoihin elokuun lopulla. Rungon hinta on 1250 euroa. Runko sekä EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM -objektiivi maksavat 1500 euroa ja runko sekä ulottuvampi EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM -zoom 1700 euroa.

Canon EOS 70D:hen voi tutustua ennakkoon tänään 2. heinäkuuta kello 9:00 Helsingin Rajala Pro Shop -myymälässä Postitalossa. Osoite on Mannerheiminaukio 1.

Canon EOS 70D taka

Canon EOS 70D ylä

Canon EOS 70D sivu