Canon PowerShot G16

Tänään esitellyt uutuuskamerat jakavat edeltävien G15- ja S110-mallien tavoin saman kenno- ja kuvankäsittelytekniikan. Kummassakin on 12,1 megapikselin ja 1/1,7 tuuman (7,44 x 5,58 mm) cmos-kenno sekä viimeisin Digic 6 -suoritin.

Jatkuva sarjakuvaus etenee noin 9 ruutua sekunnissa, ja suurin herkkyysasetus on ISO 12 800. Tarkennusautomatiikka toimii G16:ssa noin 40 prosenttia ja S120:ssa 50 prosenttia nopeammin kuin edeltävissä malleissa.

Kumpikin kamera tallentaa valokuvien ohella myös full hd -videoita nopeudella 60 ruutua sekunnissa. Wlan- ja gps-ominaisuudet saa käyttöön matkapuhelimen kautta.

Kohdetta tarkastellaan 7,5 cm:n (3″) näytöltä. Mallissa S120 näyttö tottelee kosketusta, ja G16 sisältää optisen etsimen.

Kameroihin on lisätty kaksi uutta tehostesuodinta: tähtikuvaus ja taustan pehmennys. Tähtikuvaustilan kolme esiasetusta ovat öinen tähtitaivas, tähtien liike ja time lapse -video. Taustan pehmennys luo vaikutelman suppeasta terävyysalueesta.

Älykäs optinen kuvanvakain tunnistaa näkymän automaattisesti ja valitsee sopivimman seitsemästä eri toimintatilasta. Videotallennukseen soveltuva viisisuuntainen dynaaminen vakain poistaa tärinää tehokkaasti etenkin kuvaajan kävellessä tai liikkuvasta ajoneuvosta kuvattaessa.

Canon PowerShot G16 sisältää viisinkertaisen zoomin, jonka kuvakulma vastaa 28 – 140 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on laajakulmalla f/1,8 telepäässäkin peräti f/2,8. Toimintoja hallitaan samaan tapaan kuin järjestelmäkameroissa, ja käytössä on muun muassa raw-tallennus sekä täydet käsisäädöt.

Canon PowerShot S120 on valmistajan mukaan maailman ohuin kamera, jossa objektiivin valovoima yltää laajakulmalla arvoon f/1,8. Telepäässä valovoima putoaa f/5,7:ään. Viisinkertaisen zoomin kuvakulma vastaa 24 – 120 mm:n kino-optiikkaa. Perustoimintoja hallitaan edeltävien mallien tapaan kätevästä, objektiivin juureen sijoitetusta renkaasta. Kuvia voi tallentaa myös raw-muodossa.

Canon PowerShot G16 ja S120 tulevat kauppoihin syyskuun lopulla. Hinnat jäävä alle 600 ja alle 500 euron.

Canon PowerShot S120