Tuomaristoon kuuluu Pohjois-Amerikassa kuutisenkymmentä kanadalaista ja yhdysvaltalaista autotoimittajaa. He valitsevat perinteisesti voittajan tai pikemminkin voittajat, sillä alun perin oli yksi kategoria, sitten kaksi ja tänä vuonna jo kolme. Luokkiensa parhaat julkistetaan Detroitin autonäyttelyssä tammikuun 9. päivänä.

Lyhytlistat valmiina

Kymmenistä ehdokkaista on nyt päästy ns. lyhytlistoihin, joissa on kussakin luokassa jäljellä kolme voitosta kamppailevaa kandidaattia. Car of the Year finalistit ovat Chevrolet Bolt, Genesis G90 ja Volvo S90. Vedonlyönnissä suosikki on Chevroletin sähköauto, joka tulee ensi vuonna Euroopassa myyntiin Opel e-Ampera -nimisenä.

Tiukkaa kisaa

Truck of the Year finalistit ovat Ford F-sarjan Super Duty, Honda Ridgeline ja Nissan Titan. Tässä ryhmässä voittajan nimeäminen on paljon vaikeampaa. Kolmantena uutena joukkona on Utility Vehicle of the Year, joka pitää sisällään kaikki tila-autot, katumaasturit ja niiden välimuodot. Siinä voitosta taistelevat Chrysler Pacifica, Jaguar F-Pace ja Mazda CX-9. Voittoon purjehtii luultavasti Pacifica.

Viime vuonna sarjoja oli kaksi, joista henkilöautoissa voittoon ylsi Honda Civic ja raskaamman kaluston puolella Volvo XC90.