chevrolet_logoChevrolet syntyi, kun General Motorsin pääjohtajan paikalta pois potkittu William C. Durant tarvitsi avukseen autoja ymmärtävän insinöörin. Hän löysi yhtiökumppanikseen sveitsiläissyntyisen kilpa-ajaja Louis Chevroletin ja ensimmäiset autot myytiin vuonna 1911. Yhteistyö ei kuitenkaan toiminut, vaan Chevrolet lähti ja Durant jäi, ja hankki perustetun yhtiön avulla paikkansa GM:n pääjohtajana takaisin.

Chevroletista on kehittynyt globaali merkki, joka kattaa yli puolet GM:n myynnistä. Ainoastaan Oseaniassa sitä ei myydä. Eurooppaan Chevrolet palasi vahvasti vuonna 2005, kun eteläkorealaiset GM:ään kuuluvan Daewoon valmistamat autot ristittiin uudelleen. Ristiretki ei kestänyt kauan, sillä vuonna 2013 Euroopassa päätettiin keskittyä Opelin (ja Vauxhallin) myyntiin. Jäljelle jäivät kuitenkin Chevroletin malleista Camaro ja Corvette, joita ei tuoda Suomeen.

Maailmanlaajuisesti Chevroletin tärkeimpiä malleja ovat Cruze, Malibu ja Impala. Lisäksi Yhdysvalloissa avolavamarkkinoiden kakkosena on Silverado, joka sai siipimiehekseen vähän pienemmän Coloradon.

Lue myös:

Näytä kaikki Chevrolet-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.