Chrysler-logoWalter Chrysler palkattiin 1920-luvun lopulla pistämään kuntoon suurissa vaikeuksissa ollut autoyhtiö Maxwell-Chalmers. Vuoden 1923 lopulla hän lopetti Chalmersin tuotannon ja seuraavan vuoden alussa esiteltiin teknisesti hyvin edistyksellinen Chrysler. Vuonna 1925 Maxwell kuopattiin ja sen raunioille perustettiin Chrysler Corporation, joka alkoi menestyä. Päämerkin lisäksi synnytettiin uudet automerkit De Soto ja Plymouth sekä ostettiin Dodge ja kuorma-autoja valmistava Fargo.

Vauhtisokeus kasvoi liian suureksi, kun Chrysler yritti 1970-luvulla seurata kahden muun suuren yhdysvaltalaisen autokonsernin mallia ja vallata merkittävän osuuden myös Euroopan markkinoista. Kumppaniksi löytyivät brittiläinen Rootes sekä ranskalainen Simca, joista muodostettiin Chrysler Europe. Se myytiin aika nopeasti PSA Peugeot Citroënille, joka rakensi siitä Talbotin. Viime mainitun malleja tehtiin myös Uudessakaupungissa.

Chrysler ajautui taloudellisiin vaikeuksiin ja yritti onneaan Daimler-Benz AG:n kanssa vuonna 1998. Saksalais-yhdysvaltalainen yhteistyö ei kuitenkaan sujunut, vaan osapuolet ajautuivat eroon yhdeksän vuoden yrittämisen jälkeen. Chrysler vältti niukasti konkurssin ja sai Fiatin osaomistajakseen. Vuodesta 2014 alkaen Chrysler on ollut osa Fiat Chrysler Automobiles -konsernia.

Lue myös:

Näytä kaikki Chrysler-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.