PSA Groupin järkevän autonostajan kolmikko on nyt täydellinen, kun Opel Combo sai rinnalleen Citroën Berlingon ja Rifteriksi nimensä vaihtaneen Peugeotin (entinen Partner). Reilu parikymmentä vuotta sitten Citroën toi markkinoille aivan uudenlaisen autotyypin, Berlingon, joka tarjosi valtavat tilat ulkomittoihinsa nähden.

Uusin sukupolvi on suunniteltu ensin henkilöautoksi ja sitten siitä on tehty pakettiauto, minkä huomaa auton ajossa. Ohjaamossa on tuota pakettiautomaisuutta siten, että kovaa (halpaa) muovia on runsaasti. Sillä on haluttu pitää hinnat kurissa.

Ostajalla on nyt vara valita, sillä tekniikaltaan kolmikko on täysin samanlainen. Eroa on ulkonäön lisäksi ohjaamossa, jossa Peugeot on omilla linjoillaan i-Cockpitillaan. Siinä ohjauspyörä on normaalia pienempi ja huomattavan alhaalla, joten mittaristoa katsotaan sen ylitse.

Citroën Berlingon hinnat lähtevät PureTech 110 Liven 22 339 eurosta. Halvin dieselmoottorinen on 1,5 HDi 100 Live, joka maksaa 23 035 euroa. Perusvarusteluun kuuluvat muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, aktiivinen kaistavahti ja nopeusrajoitusmerkkien tunnistus. Lisäpaikat kuudennelle ja seitsemännelle matkustajalle nostavat hintaa 900 euroa plus autoveron.

Feel-varustetaso nostaa hintaa parillatuhannella eurolla. Se tuo mukanaan muun muassa kolme erillistä alaslaskettavaa takaistuinta, 8-tuumaisen kosketusnäytön, pysäköintitutkan taakse, kattokaiteet ja laajemman lisävarustevalikoiman. Maksamalla vielä kolmetuhatta euroa lisää pääsee Shine-tasolle, johon kuuluvat kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, Modutop-monitoimikatto, navigaattori, heijastusnäyttö ja paljon muuta.

Mallisarjan huipulla on 31 411 euron hintainen Berlingo HDi 130 Shine-varustein ja automaattivaihteistolla. Kaikki Berlingot saa myös pidemmällä korilla maksamalla parituhatta euroa enemmän.

Peugeot Riftereiden hinnat lähtevät 23 560 eurosta, ja siinä varustetasoja on kaksi, Active ja Allure. Lisähinta selittyy erilaisella varustelulla, sillä Activessa on mukana kattokaiteet ja kuljettajan vireystilan seuranta, jotka tulevat Berlingossa keskimmäisessä varustetasossa.

Erikoisuutena Rifter-tarjonnassa on 32 295 euron hintainen hivenen urheilullisuutta henkivä GT Line, jossa on tehokkaampi turbodiesel (96 kW) ja automaattivaihteisto. Siinä ovat vakiona muun muassa 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, älyavain, navigaattori ja tummennetut takaikkunat.