Huhtikuun loppupuolella Pekingin autonäyttelyssä Citroën esittelee uuden DS19-mallin, jota myydään ainakin aluksi vain Kiinassa.

Citroën kasvattaa DS-mallistoa uudella uljaalla DS19-mallilla, joka perustuu pari vuotta sitten nähtyyn Metropolis-konseptiautoon. Siihen verrattuna suurin ero on, että porrasperäinen kori on vaihtunut viisioviseksi ja tietenkin muotoilua on muutenkin täsmenetty ja päivitetty.

Uusi malli sopii erinomaisesti nimenomaan Kiinaan, sillä Citroën on avannut siellä aivan oman myyntiketjun DS-mallistolle. Erillisen jakelun ja kasvavan malliston avulla on tarkoitus nostaa ranskalaismerkin myynti nykyisestä kaksinkertaiseksi Kiinassa. Uusi iso DS saa lähiaikoina rinnalleen myös uuden katumaasturin – ensimmäisen DS-mallistossa.

Uutuus joutuisi kilpailemaan Euroopassa todella kovassa sarjassa Audi A6:n, BMW:n 5-sarjan ja Jaguar XF:n kanssa. Euroopan markkinat vaatisivat lisäksi nykyisiä suurempaa ja tehokkaampaa dieselmoottoria, joten Kiinassa valmistettavaa mallia tuskin saadaan mantereellemme.