Tämän kuun loppupuolella on vuorossa Pekingin autonäyttely, jonka mielenkiintoisimpia uutuuksia on Citroënin Numéro 9.

Vielä tällä hetkellä Numéro 9 on konseptiauto, mutta Citroënin kaksi vuotta sitten esittelemä Metropolis-konsepti on ottanut aimo harppauksen tuotantoauton suuntaan. Onkin oletettavaa, että nyt nähtävästä konseptiautosta kuoriutuu lyhyessä ajassa uusi DS9. Samalla konsepti antaa viitteitä tulevien mallien muotoilusta, sillä DS-mallistoon on odotettavissa pari sedania ainakin Kiinan markkinoille.

Numéro 9 on mitoiltaan kompaktimpi kuin aiempi viistoperäinen Metropolis. Akseliväliä on kolme metriä, ja kori on 4,93 metriä pitkä ja 1,94 metriä leveä eli kyseessä on varsin kookas auto. Moottori on kuitenkin hyvin kohtuukokoinen, sillä autossa käytetään PSA Peugeot Citroënin Hybrid4-tekniikkaa.

Edessä on tuttu 1,6-litrainen ahdettu bensiinimoottori 165 kW kehittävänä versiona ja takana on 51 kW kehittävä sähkömoottori. Näin autoon on saatu kätevästi neliveto ja sillä voi ajaa litiumioniakkujen virralla pelkällä sähköllä 50 kilometriä.

Konseptiauton suorituskyky on kiitettävä, sillä nollasta sataan ehtii 5,4 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvataan 244 km/h. Kulutus on silti kohtuullinen eli 1,7 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt ovat 39 g/km. Loppuvuodesta nähdään säilyykö konseptiauton tekniikka tuotantoon siirryttäessä.