Vuosittainen Classic Motorshow kattaa tänä vuonna henkilöautojen, moottoripyörien, traktoreiden ja kuorma-autojen lisäksi myös veneet.

Lahden Messukeskuksessa vapun jälkeisenä viikonloppuna järjestettävä Classic Motorshow on kasvanut todella suureksi tapahtumaksi. Se kilpailee anniltaan jo komeasti Keski-Euroopassa järjestettävien vanhojen ajoneuvojen näyttelyiden kanssa. Tänä vuonna teemaosastolla keskitytään kadonneisiin merkkeihin, kuten Adleriin, Ifaan, Borgwardiin ja Simcaan.

Tänä vuonna Classic Motorshowssa juhlitaan myös harrastajakerhojen osastoilla useita syntymäpäiviä. Opelilla on komein syntymäpäivä, sillä se viettää 150-vuotisjuhlaa. Mercedes-Benzin SL täyttää puolestaan 60 vuotta. Puolen vuosisadan merkkipylvästä juhlivat Datsunin maahantuonti Suomessa ja Fordin Cortina. Niiden rinnalla 40-vuotiaat ”Jytä-Jammut” (XS 650) ovat nuorukaisia.

Näytteillä olevien autojen lisäksi Lahdessa on paljon oheistapahtumia, kuten Triangle Motor Co:n järjestämä klassikkoautojen huutokauppa kumpanakin päivänä. Lauantaina ajetaan Lahti Classic Tour, johon osallistuvat 60 vuosina 1950 – 1981 valmistettua autoa saapuvat lauantaina 13.00 alkaen Messukeskuksen pihaan. Piha on muutenkin mielenkiintoinen, sillä hallien annin lisäksi ulkoa löytyy vuosittain upeita klassikoita.

Lisätietoja: http://www.classicmotorshow.fi/