Volkswagenin maasturimaisemmat mallit tunnetaan Cross-etuliitteestä, jollainen versio tulee myyntiin myös Caddysta.

Volkswagen on lisäillyt jo vuosikausien ajan henkilöautoihinsa lokasuojien levikkeitä ja järeämpiä puskureita, jolla eri mallit on saatu näyttämään erehdyttävästi maastureilta. Muutos on useimmiten vain kosmeettinen, sillä muun muassa Cross Polot ja Cross Touranit ovat aina olleet vain etuvetoisia.

Vaikka uuden Cross Caddyn saa myös nelivetoisena, jatkaa se aiempaa linjaa. Koriin lisättyjen muotoiluosien tärkein vaikutus on suojata sitä kolhuilta. Kookkaat 17-tuuman pyörät kasvattavat vähän maavaraa ja Sciroccosta lainattu vihreä väri piristää ulkonäköä. Sisustukseen on haettu materiaali- ja värivalinnoilla jyhkeämpää tuntua.

Cross Caddy on saatavissa lähes yhtä laajana valikoimana kuin tavallinenkin eli 5- tai 7-paikkaisena, lyhyenä tai pitkänä ja voimalinjavaihtoehtoja on runsaasti. Vetotavaksi saa kuten alussa totesimme, etuvedon lisäksi myös 4motionin.

Uuden Cross Caddyn myynti alkaa Euroopassa vuoden 2013 alkupuolella. Suomeen tuontia harkitaan, mutta siitä ei ole vielä tehty päätöstä.