Syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä esitellään uudistunut Dacia Duster.

Dacia Duster on noussut erittäin tärkeäksi malliksi valmistajansa lisäksi myös koko Renault-Nissan-konsernissa. Kolme vuotta sitten esitelty Duster on Dacian vanhin malli, mutta siinä ohessa se on kiivennyt Renault Groupin eniten myydyksi malliksi.

Vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana sitä toimitettiin maailmanlaajuisesti 155 729 kappaletta (+ 59 %) eli enemmän kuin Renault Clio IV:ää (139 397), Renault Méganea (133 116) tai Dacia Sanderoa (124 918).

Pitääkseen suosion yllä ja jopa vauhdittaakseen Dusterin myyntiä, Dacia uudistaa sitä reippaasti. Koko keula saa uuden ilmeen, jonka inspiraationa on ollut kuvamme Dacia D-Cross Concept. Sisustus on niin ikään kokonaan uusi ja nykyistä hienompi sisältäen kosketusnäytöllä varustetun navigaattorin ja osin kangasverhoillut ovipaneelit.

Myös tekniikkaan tehdään parannuksia ja äänieristystä lisätään. Dacia Duster jatkaa maailmanautona, jota valmistetaan Romanian Pitestin tehtaan lisäksi Curitibassa (Brasilia), Moskovassa (Venäjä) ja Chennaissa (Intia). Viime mainitusta viedään oikealta ohjattavia Dustereita muun muassa Iso-Britanniaan.