Dieselautojen osuus uusien henkilöautojen rekisteröinnistä jatkoi jyrkkää alamäkeään heinä–syyskuussa, kertoi Euroopan autojärjestö ACEA tiedotteessaan torstaina.

ACEA:n mukaan uusien dieselautojen rekisteröinnit laskivat laskivat vuoden takaisesta 18,2 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä. Toisella vuosineljänneksellä laskua oli ollut 15,5 prosenttia.

Dieselien osuuden lasku on näkynyt bensa-autojen myynnin kasvuna, mutta myös hybridi- ja sähköautojen myynti on kasvanut nopeasti.

ACEA kertoo, että heinä–syyskuussa lähes 58 prosenttia uusista autoista oli bensa-autoja ja 34,7 prosenttia oli dieseleitä. Vaihtoehtoisten voimanlähteiden osuus oli 7,8 prosenttia, ja niihin kuuluvien sähköautojen osuus oli 2 prosenttia.

Bensa-autojen osuus on kasvanut vuodessa lähes 7 prosenttiyksikköä. Dieseleiden markkinaosuus laski vielä enemmän, reilut 8 prosenttiyksiköä.

Sähköautojen myynti kasvoi 37 prosenttia 32 351 kappaleeseen Euroopan unionissa. Eniten niitä myytiin Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa, ja EU:n ulkopuolella niitä myytiin vielä enemmän Norjassa.