Varsinkin italialaisten autojen harrastajat osaavat yhdistää Disco Volanten 1950-lukuun ja Alfa Romeoon.

Asiaa tuntemattomille täytyy heti tehdä selväksi, että Disco Volante ei tarkoita Aston Martinin avomallissa pidettävää discoa, vaan se on yksi kaikkien aikojen kauneimmista Alfa Romeon malleista. Viralliselta ja tylsemmältä nimeltään auto on C52, joka on Carozzeria Touringin korittama Alfa Romeo 1900.

Disco Volante on italiaa ja tarkoittaa lentävää lautasta, nimen viitatessa auton aerodynaamisiin linjoihin. Kaksi vuotta sitten Alfa Romeon täyttäessä 100 vuotta TM:lle suotiin mahdollisuus koeajaa autoa ja se oli sanalla sanoen elämys. Auton muodot ovat häkellyttävän kauniit, mutta ohjaamo erittäin ahdas. Kapeat renkaat vähentävät ajonautintoa, mutta moottorin sointi on mitä kauneinta sinfoniaa.

Carozzeria Touring häipyi välillä unohduksiin, mutta sen toiminta on elvytetty henkiin. Sen uuden aikakauden luomuksia ovat olleet esimerkiksi Gumpert Tornante ja Bentley Continental Flying Star. Geneven autonäyttelyssä oli nykyaikainen Alfa Romeo 8C Competizionen perustalle rakennettu Disco Volante. Auto on kyllä kaunis, muttei alkuperäisen taideteoksen veroinen.