Voi olla houkutteleva idea antaa vaikkapa valmistujaislahjaksi nuorelle ensimmäiseksi autoksi hieman vanhempi kärry – vaikkapa jokin vuoden 1998 Toyota Corollan veroinen auto.

Ajatus voi olla vähemmän houkutteleva, jos katsoo alla olevan Australian ja Uuden-Seelannin autoturvallisuutta seuraavan ANCAPin videota, jossa on laitettu nokkakolaritestiin 64 km/h nopeudella vuoden 1998 Toyota Corolla ja vuoden 2015 Toyota Corolla.

Videolla käy selväksi, että vuoden 1998 malli suoriutuu dramaattisesti huonommin kolarista.

Vuoden 1998 mallissa ei ole edes turvatyynyä, ja törmäystestinukke sai vakavia osumia päähän, rintaan ja jalkaan. Vuoden 2015 mallissa sen sijaan matkustajat selvisivät hyvin, kiitos ennen kaikkea turvatyynyn mutta myös auton rakenteen ansiosta.

Videolla ANCAP yrittää korostaa sitä, että autojen turvallisuus on edennyt jättiloikkauksin parin viime vuosikymmenen aikana.

Kertauksen vuoksi: Alla siis kolarin jälkeen vuoden 2015 auto…

New Analysis: Fatality rate four times higher in an older vehicle

…ja alla vuoden 1998 malli.

New Analysis: Fatality rate four times higher in an older vehicle

Tekniikan Maailma analysoi taannoisessa artikkelissaan 202 kuolonkolaria vuodelta 2015.

Uudet autot ovat jo todella turvallisia, kehuvat asiantuntijat artikkelissa yksimielisesti.

”Jos perusterve ihminen ajaa alle viisivuotiaalla autolla selvin päin ja nopeusrajoitusten mukaan, kuoleman riski lähestyy nollaa, kun turvavyö on käytössä”, johtava asiantuntija Otto Lahti Trafista sanoi Tekniikan Maailmassa.

Lue Tekniikan Maailman numerosta 6/2004 juttu törmäystestistä Toyota Corollalla sekä juttu kolarikorjatusta Peugeotista.