Auton pesu ilman vettä ja lisäksi vahaus. Kaikki samasta pullosta samalla kerralla. Kuulostaa kuin asialla olisi Pelle Peloton tai ainakin tämän serkku. ”Puhdistaa, kiillottaa ja suojaa! Ilman vettä!”, lupaa Dri Wash´n Guard. Kokeilun paikka, sanoo TM.

Vahakäsittely tehdään varjoisassa, tuulettomassa paikassa, kuten vahaus yleensäkin. Dri Wash´n Guard (DWG) on kätevässä suihkupullossa, jossa ei ole ponnekaasuja, vaan pulloon synnytetään paine kannen avulla pumppaamalla. Aine suihkutetaan noin 30 sentin etäisyydeltä ohuelti pinnalle, levitetään froteekankaalla tasaiseksi, kuivaksi kalvoksi, joka sitten hangataan pois toisella puhtaalla froteepyyhkeellä.

Vuorossa on ällistelyä. Sillä pinta on puhdas ja saanut upean kiillon. Kiillottavaankin pyyhkeeseen jää jonkin verran likaa, mutta valtaosa siirtyy levityspyyhkeeseen. Eikä niitä naarmuja todettu syntyneen. DWG-kuivapuhdistusvaha ei toimi huokoisilla muovipinnoilla, vaan jättää ne laikukkaan harmaiksi, kuten muutkin vahat. Jotta näitä pintoja ei tarvitsisi suojata, niille suihkunnut vaha on hangattava heti ja hieman voimaakin käyttäen mahdollisimman tarkkaan pois. Sen sijaan lasipintojen puhdistuksessa DWG-vaha toimii erinomaisesti.

Vahapesussa kannattaa edetä pieni alue kerrallaan. Ohjeissa mainittu neliömetrikin voi osoittautua isoksi, jos kyseessä ovat sokkeloiset paikat. Kokeilemamme 236 millilitran DWG ”Airosol-pullollisen ” sanotaan riittävän noin neljän auton pesu-kiillotukseen.

DWG-pesuvahan sanotaan sisältävän ainoastaan biologisesti hajoavia aineita. Puhdistuksen yhteydessä muodostuu mikroskooppisen ohut, pintaa suojaava PolyGuard-3® -kerros. DWG ei sisällä silikonia, teflonia tai muita aineita, joiden vaikutus auton maalipinnalle voisi olla epäsuotuisa.

DWG-kuivapesuvaha osoittautui TM:n pikakokeissa toimivaksi ja lupaukset täyttäväksi aineeksi. Vahauksen suojaavasta vaikutuksesta ei kokeen aikataulun puitteissa ole näyttöä, vaan se jää uskon asiaksi. Aineen maahantuoja on DWG Enviro-Tech Finland Oy Kiimingissä, ja DWG myydään niin sanotun verkkomarkkinoinnin kautta. Kooltaan 236 millilitran Airosol-pullollinen maksaa 18,00 euroa, josta aineen osuus on 13,00 euroa.

(Tiivistelmä Hannu Lindellin artikkelista TM 8/03, s. 152)