Jo yhdeksän vuotta suunnitteilla ollut myötä- ja vastapäivään pyörivä 80-kerroksinen pilvenpiirtäjä tulee rakentumaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaihin noin 480 päivässä. Urakoinnin odotetaan alkavan vuoden 2020 paikkeilla, jos paikalliset viranomaiset myöntävät rakennusluvat ajoissa.

Alkuperäinen valmistusmisajankohta lipui ohitse jo seitsemän vuotta sitten. Käytännön asioiden toteutuksessa, kuten putkiston sijoittamisessa, havaittiin merkittäviä ongelmia.

Ongelmille on nyt löydetty ratkaisu ja aikataulusta pidetään kiinni arkkitehti David Fisherin mukaan.

Rakennusmiehet kokoavat Dynamic Tower-hotellin asuinhuoneistot valmistalon tavoin. Tämän jälkeen ne hilataan ylös ja kiinnitetään kerros kerrokselta keskipilariin.

Jokainen kerros tulee pyörimään itsenäisesti asiakkaan käskystä äänikomentoja hyödyntäen. Kukin kerros tuottaa kulutettavan sähkön kokonaan omavaraisesti tuuliturbiinien ja aurinkopaneelien avulla.

Pilvenpiirtäjän ylelliset huoneistot pitävät sisällään muun muassa uima-altaan, puutarhan ja ajoneuvolle tarkoitetun hissin.

 

(KUVA: Dynamic Architecture)

Fisher suunnitteli liikkuvan pilvenpiirtäjän ”pysyttelemään ihmisen hektisen elämän kyydissä”.

Hänen mukaansa hotellien ja asuntojen pitäisi pystyä liikkumaan auringon ja tuulen mukana sekä muokkautumaan asukkaan mielentilan ja elämäntilanteen mukaan.

Rakennusurakan hinnan on arvioitu olevan noin 415 miljoonaa euroa.

Fisher on esittänyt pyöriviä pilvenpiirtäjiä rakennettavaksi myös moniin muihin suurkaupunkeihin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Asiasta uutisoi Mashable.