Investointiyhtiö Investindustrial omistaa Ducatin, mutta saattaa olla myymässä sen.

Italialainen moottoripyörävalmistaja Ducati on tehnyt yhteistyötä Mercedes-Benziin läheisesti yhdistettävän AMG:n kanssa, mutta yhtiölle olisi monta muutakin ostajaehdokasta. Huhut Ducatin myynnistä lähtivät liikkeelle vuosi sitten MB-yhteistyön alkuaikoina ja silloin vahvimpana ostajana pidettiin Daimleria, jonka leiriin Mercedes-Benz kuuluu.

Financial Times -lehdelle antamassaan haastattelussa Investindustrialin hallituksen pääjohtaja Andea Bonomi sanoi, että monet eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat kiinnostuneita ostamaan Ducatin. Daimlerin ohella vahvoina ostajaehdokkaina pidetään Volkswagenia, jonka nimi on jo pitkään mainittu Ducatin yhteydessä, sekä BMW:tä. Myös Harley-Davidson on mahdollinen kandidaatti, mutta se on vastikään hankkinut sekä Buellin että italialaisen MV Agustan.

Juuri ennen kuin ehdimme julkaista tämän uutisen, esiteltiin uusi ja selkeästi vahvin ehdokas ostajaksi, joka sekin on saksalainen – Audi. Eri lähteidenn mukaan ingolstadtilaiset ovat neuvotteluissa jo hyvin pitkällä ja sopimus on melkeinpä allekirjoitusta vaille valmis. Totuus asiasta selviää lähiviikkojen aikana, mutta Ducatin ostaminen tietäisi Volkswagen Groupin vahvistumista entisestään ja samalla sen laajenemista uudelle osa-alueelle.