Brittiyhtiö Dyson alkaa valmistaa uutta sähköautomalliaan Singaporessa Ison-Britannian sijasta, kertoo The Guardian.

Yhtiön uuden sähköauton valmistusmaaksi valikoitui Singapore siksi, että se on lähempänä nopeita kasvumarkkinoita Aasiassa, selittää Dysonin pääjohtaja Jim Rowan yhtiön työntekijöille lähettämässään viesitssä.

Tehdas valmistuu näillä näkymin vuonna 2020. Uusi automalli puolestaan tulee markkinoille vuonna 2021.

Dyson valmistaa jo nyt Singaporessa sähkömoottoreita muille tuotteilleen, kuten pölynimureille ja tuulettimille. Dysonin perustaja sir James Dyson tunnetaan Ison-Britannian EU:sta lähdön kannattajana, The Guardian huomauttaa.

Muun muassa pölynimureistaan tuttu yhtiö on kehittänyt sähköautoaan Wiltshiren tutkimuslaitoksessaan Isossa-Britanniassa.

Sir James Dyson vahvisti yhtiötä kiertäneet huhut sähköautosta viime vuoden syyskuussa. Dyson kertoi tuolloin, että yrityksen sähköauto olisi – etenkin ulkonäöltään – ”radikaalisti erilainen” nykyisin myynnissä oleviin sähköautoihin verrattuna.

Auton parissa on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien 400 insinööriä, ja sen kehitystyöhön on uponnut 2,8 miljardia euroa. Dysonin mukaan ensimmäinen tuotantoon pääsevä auto on Tesla Model S:n tapaan hyvin varusteltu premium-malli, jota tullaan myymään pienissä erissä.

Alkuvuonna Financial Times kertoi, että Dyson suunnittelee kokonaista automallistoa. Ensimmäistä pienemmässä mittakaavassa valmistettavaa autoa seuraa nimettömänä pysyttelevien sisäpiirin lähteiden mukaan kaksi massamarkkinoille suunnattua sähköautoa.

Financial Timesin mukaan Dysonin sähköautossa tullaan käyttämään kiinteän olomuodon akkua, joissa neste- tai geeli on korvattu kiinteällä materiaalilla.