Kia Ceed on saanut hinnat Suomessa, ja ne alkavat 20 480 eurosta.

Yleensä automallin sukupolvenvaihdos tarkoittaa samalla hinnankorotusta, mutta Kian maahantuoja on onnistunut hyvin neuvotteluissa tehtaan kanssa. Vertailukelpoinen 88 kilowatin moottorilla varustettu Ceed EX on sata euroa halvempi kuin ennen. Ero ei ole suuri, mutta tuolla rahalla saa aiempaa paremmilla ominaisuuksilla ja runsaammilla varusteilla kuorrutetun auton.

Perusmallina on 1,0-litraisella 88 kilowatin tehoisella moottorilla varustettu LX. Sen tärkeimmät uudet varusteet liittyvät turvallisuuteen, sillä auto valvoo kuljettajan vireystilaa, vaihtaa valot automaattisesti ja pysyy aktiivisesti kaistallaan. Muut moottorivaihtoehdot ovat 1,6-litrainen turbodiesel (85 kW) tai 1,4-litrainen bensiiniturbo kaksoiskytkinvaihteiston kera.

Suurin osa ostajista päätyy vähintään EX-varustetasoon, jossa kahdentuhannen euron lisähinnalla tulevat tuumaa suuremmat pyörät kevytmetallivantein, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, peruutustutka taakse, 7-tuumainen kosketusnäyttö peruutuskameralla ja muita varusteita. Autoa voi vielä kohentaa Comfort- tai Premium-paketilla.

Kaikki noiden pakettien herkut ovat vakiona kalleimmassa Business Premium -varustetasossa, jonka saa vain suuremman bensiinimoottorin tai tehokkaamman dieselmoottorin kanssa ja hinnat lähtevät 27 990 eurosta. Kaksoiskytkinvaihteisto nostaa hintaa parillatuhannella eurolla.

Paras varustelu lisää myös turvallisuutta, sillä automaattiseen hätäjarrutusjärjestelmään tulee jalankulkijan ja pyöräilijän tunnistus ja järjestelmiin liittyvät kuolleen kulman valvonta sekä risteävästä liikenteessä peruutettaessa tuleva varoitus. Vanteet kasvavat 17-tuumaisiksi ja käsijarru vaihtuu sähköiseksi. Automaattinen taskupysäköintijärjestelmä ja navigointi helpottavat liikkumista.

Tässä vaiheessa vain viisioviset Ceedit saivat hinnat. Farmarikoriset Ceedit ovat vähän toistatuhatta euroa kalliimpia. Niidenkin hinnat julkistetaan pian, sillä Ceedit ovat ensiesittelyssä syyskuun toisena viikonloppuna.