Viime viikolla kävi ilmi, että Windows 10:n kevätpäivitys (April 2018 Update) ei toimi oikein tietyillä Intelin valmistamilla ssd-asemilla.

Kaikessa hiljaisuudessa Microsoft on niin ikään ilmoittanut, että myös Toshiban ssd-levyjen kohdalla on havaittu epäyhteensopivuusongelmia, jotka pyritään korjaamaan kesäkuun alkupuolella.

Vikailmoitus koskee Toshiba xg4-, xg5- ja bg3-sarjan ssd-asemia, joiden tehonkulutus kasvaa April Update 2018 -päivityksen käyttöönoton jälkeen. Toisin sanoen, Windows 10:n kevätpäivitys saattaa siis paitsi heikentää joidenkin kannettavien tietokoneiden akkukestoa, myös kuormittaa epäyhteensopivaa ssd-levyä enemmän kuin pitäisi.

Siksi kevätpäivitystä ei kannata ottaa käyttöön ennen kuin jakeluun saadaan korjattu versio. Mikäli April Update 2018 on jo asennettu, käyttöjärjestelmä tulisi palauttaa aiempaan Fall Creators Update -tilaan.

Palauttamiseen tarvittavat ohjeet löytyvät esimerkiksi Microsoftin tukisivustolta.

Mutta kaiken kaikkiaan alkaa jo näyttämään siltä, että Microsoft ei joko kykene ja/tai halua testata isoja käyttöjärjestelmäpäivityksiään tarpeeksi kattavalla tavalla.

Näin siitäkin huolimatta, että kevätpäivityksen virallista julkaisua päätettiin jo kertaalleen lykätä, koska se tuotti liian monella testikokoonpanolla niin sanottua ”sinistä kuolemanruutua”.

Jälkikäteen olisi helppo väittää, että jakelun aloittamista olisi voitu siirtää pidemmällekin, mutta se lienee tässä vaiheessa vanhan toistoa – vähän siis samaan tapaan kuin Microsoftin päivityksissä ilmenevät ongelmat.