Kia esitteli tällä viikolla uuden Kia Ceed GT:n. Mitään järisyttäviä yllätyksiä ei ole odotettavissa, sillä Ceed GT oli tarjolla jo edellisessä sukupolvessa. Edes moottoriin ei ole tehty suuria muutoksia, vaan GT-mallin keulalla on 1,6-litrainen bensiiniturbo, joka kehittää 150 kilowattia ja 265 Nm.

Sen verran tekniikkaa on hiottu, että moottori läpäisee uudet WLTP-vaatimukset. Kehitystä on tapahtunut siinä, että nyt kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston sijaan voi halutessaan valita 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaatin.

Kia Ceed GT sopii sikäli hyvin konsernin ohjelmaan, että sisarmerkki Hyundailla on samankokoisesta i30-mallista kaksi väkevämpää N-versiota, mutta niiden ja 103 kilowattisella moottorilla varustettujen vaihtoehtojen välissä on suuri aukko. Luultavasti Kia Ceed GT on kuitenkin saamassa kilpailijan myös talon sisällä.

Siihen saakka Ceed GT, joka tulee myyntiin myös luiskaperäisenä farmarina eli ProCeed GT:nä, voi houkutella kaikki ostajat Kian leiriin. Kian mukaan Ceed GT:n suunnittelussa ei ole painotettu äärimmäistä suorituskykyä, vaan hauskaa ajettavuutta ja mukavuutta.

Ceed GT:n erottaa kesymmistä sisaristaan uudesta etupuskurista, jossa on suuremmat ilmanottoaukot. Etusäleikkö on hunajakennomainen ja sillä on tummakrominen kehys. Tietenkin autossa on paljon GT-merkkejä ja vakiona olevien 18-tuumaisten vanteiden läpi näkyvät punaiset jarrusatulat. Takana kiiltävänmustassa diffuusorissa on vakiota kookkaampi pakoputken ulostulo.

Ohjaamossa kattoverhoilun väri on muuttunut harmaasta mustaan. Alhaalta litistetyssä ohjauspyörässä on GT-merkki ja polkimissa on kevytmetallipinnat. Urheilullisissa istuimissa on verhoiluna mustaa nahkaa ja mokkaa.

Kia Ceed GT:n ja ProCeed GT:n tuotanto alkaa yhtiön Žilinan tehtaalla Slovakiassa marraskuussa. Ensimmäiset autot ovat odotettavissa Suomeen vuoden vaihteen jälkeen.