Moni kiinalainen uusi auto muistuttaa hämmästyttävän paljon tuotannossa olevia muiden ulkomailla toimivien merkkien luomia malleja, mutta MG:tä ei voi syyttää tuosta. Auto China 2018 -näyttelyssä esiteltävä X-Motion on valmistajan lyhyen tiedotteen mukaan uusi ”SUV Captain” eli vapaasti kääntäen ”Katumaasturien kunkku”.

MG kuuluu SAIC Groupiin (Shanghai Automotive Industry Corporation), jonka sisällä se on lainannut X-Motion-koemallin perusrakenteen Kiinassa pian myyntiin päätyvältä Roewe RX8:lta. Tuo auto on yli 4,9 metriä pitkä, lähes kaksi metriä leveä ja 1,8 metriä korkea.

Moottorina siinä on kaksilitrainen bensiiniturbo, joka kehittää 162 kilowattia. Samaa moottoria käytetään luultavasti myös X-Motionissa ja siitä ensi vuodeksi tuotantoon kehittävässä mallissa.

SAIC:n omistamalla vanhalla brittimerkillä on pyrkyä vientimarkkinoille ympäri maailmaa. Nykyisin MG on myynnissä Euroopassa vain Iso-Britanniassa. MG X-Motionista kehitettävä tuotantoon tuleva malli voisi olla halpa vaihtoehto Audi Q7:lle ja kumppaneille.