Motiva ja Tuulilasi-lehti ovat valinneet vuoden ekoauton jo 17 kertaa ja vuoden tauon jälkeen voittajaksi nousi sama malli.

Tänä vuonna ekoautoa 2012 etsittäessä vertailtavat valittiin samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla vuonna 1996 eli myyntitilaston kärjestä. Historia toisti itseään sikäli, että samaan tapaan kuin ensimmäisenä vuonna, myös nyt edellisen vuoden suosituin automalli nousi voittajaksi. Kertauksen vuoksi todettakoon, että vuonna 1996 voittaja oli Toyota Corolla.

Skoda Octavia 1,6 TDI Greenline oli voittaja vuoden tauon jälkeen, mutta kiitospuheessaan Helkama-Auton toimitusjohtaja Tapani Funke muistutti, että Octaviassakin on tapahtunut ympäristön huomioon ottavaa kehitystä. Edellisellä kerralla sen viralliset hiilidioksidipäästöt olivat 114 g/km ja nyt uusimmassa versiossa 99 g/km.

Volkswagen Groupilla meni muutenkin hyvin, sillä Volkswagen Passa Bluemotion 1,6 TDI jäi voittajasta vain kolmen pisteen päähän ja Golfin samanlainen versio oli kolmantena viisi pistettä voittajalle hävinneenä. Pienen välin jälkeen neljäntenä oli Toyota Auris 1,4 D-4D ja viidentenä Audi 2,0 TDIe.