Lotus esittelee Pariisissa uudne urheiluautonsa, mutta se ei ole odotusten mukaisesti Esprit, vaan mallinimeksi on valittu Elite.

Lotus nousee uudella Elitellään superurheiluautojen luokkaan, sillä uutuus kamppailee niin voimallaan, suorituskyvyllään kuin myös hinnallaan kaikkein arvostetuimmassa luokassa. Ulkonäkö ja kaunes on aina katsojasta kiinni, mutta ainakin pieni raatimme piti uutta Eliteä upean näköisenä.

Muista Lotus malleista poiketen Elitessä moottori on edessä ja se on takavetoinen. Tosin 5,0-litrainen V8-moottori on sijoitettu niin taakse, että tehtaan tiedote puhuu keskimoottorisesta autosta. Tehoa on käytettävissä 456 kW ja vääntöä 720 Nm, joten voimaa on varmasti riittävästi. Suoritusarvot ovat sen mukaiset eli 0-100 km/h sujuu alle neljässä sekunnissa ja huippunopeutta on alun neljättäsataa.

Kulutus on silti pidetty kohtuullisena, sillä Eliteen saa valinnaisena hybriditekniikan, johon kuuluu formula 1-sarjassa käytetty KERS – eli jarrutusvoiman keräys. Näiden avulla kulutus on saatu painettua noin yhdeksään litraan sadalla, sillä ilmoitetut CO2-päästöt ovat 215 g/km. Miten tiedot pitävät paikkansa selviää vasta vuonna 2014 (!), kun Elite tulee myyntiin.