Sähköautoyhtiö Teslan pääjohtaja Elon Musk joutui sunnuntaina Twitterissä valtavan arvostelun kohteeksi, kun hän esitti perusteettomia ja vakavia loukkauksia Thaimaassa luolasukellusoperaatiossa mukana ollutta sukeltajaa kohtaan.

Musk haukkui Twitterissä sukeltajaa pedofiiliksi, ja vielä sen jälkeen myöhemmin kirjoittamassaan twiitissä sanoi lyövänsä vetoa ”allekirjoitetusta dollarista” (mitä se tarkoittaakaan), että väite on totta.

 

Myöhemmin sunnuntaina Musk poisti viestinsä Twitteristä. Kuvankaappauksia niistä oli kuitenkin ehditty levittää jo laajasti, ja niistä uutisoitiin monissa medioissa.

Muun muassa Financial Times kirjoittaa, että Muskille saattaa koitua vakavia seuraamuksia kommenteistaan. Sijoittajien luottamusta taloudellisesti huterassa tilanteessa olevaa yhtiötä ei auta se, että yhtiön pääjohtaja esiintyy julkisuudessa näin vastuuttomasti.

Kinastelu Twitterissä liittyy siihen, että sukeltaja oli haukkunut Twitterissä Muskin aiemmin esittelemää suunnitelmaa pienestä sukellusveneestä, jonka oli tarkoitus auttaa pelastusoperaatiossa luolassa.

Luola on sukeltajien mukaan paikoin niin kapea ja ahdas, että jäykkä sukellusvene ei voisi mitenkään päästä siitä läpi.

Elon Musk puolestaan sanoi Twitterissä, että pelastusoperaatio onnistui siksi, että vedenpinta saatiin pumpattua niin alas, että luolasta voi käytännössä uida pois.

Joka tapauksessa Musk lupasi tehdä ja julkistaa videon, jossa esitetään, miten hänen sukellusveneensä pääsisi luolassa perille asti. Sitä odotellessa.