Lentoyhtiö Emirates esitteli sunnuntaina uusia Boeing 777 -koneen päivitettyjä sisäosia. Erityisen odotettuja ovat olleet tiedot siitä, millaisia yksityishyttejä lentoyhtiö tarjoaa ykkösluokan asiakkailleen.

Tiedotteesta ilmenee, että tekniikkaan on hyteissä panostettu. Yksityishyteissä on muun muassa lattiasta kattoon ulottuvat liukuovet. Vaikka hytti olisi koneen keskellä, niissä on ”virtuaali-ikkunat”, jotka tarjoavat keinotekoisen näkymän ulos reaaliaikaisen videokuvan välityksellä.

Emirates kertoo tiedotteessaan, että hyttien istuimissa on ”Nasan teknologian inspiroima nolla-painovoiman asento”. Esittelyvideolla Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson luonnehtii asentoa ”paremmaksi kuin satupilvellä makaaminen”, mutta luultavasti se tuntuu vain istuimella makaamiselta lentokoneessa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että istuimen voi asettaa vaaka-asentoon, mikä synnyttää painottomuuden tunteen samalla kuin astronauteilla avaruusaluksilla. Nolla-painovoiman asento matkii sitä asentoa, jolla astronautit makaavat avaruuslennoille lähdettäessä. Se levittää painoa mahdollisimman tasaisesti.

Hytin istuimen ”Zero Gravity”-asento.

Hytin virtuaali-ikkunat näyttävät reaaliaikaista videokuvaa koneen ulkopuolelta.

Hyttien pinta-ala on noin 3,7 neliömetriä.

Emirates kertoo, että uudet hytit ovat saaneet inspiraatiota myös Mercedes-Benziltä esimerkiksi nahkaistuimissa ja tunnelmavalaistuksessa.

Hytistä voi ottaa myös videoyhteyden lentokoneen henkilökuntaan. Viihdejärjestelmä on leditaustavalolla varusteltu hd-näyttö.

Tiedotteessa ei mainita ykkösluokan lipun hintaa, mikä lienee suolainen. Varustelussa se on kuitenkin edellä Economy-luokkaa, josta kuva alla.