Seat tuo ensimmäistä kertaa Leon-mallin historian aikana sen myyntiin farmarina, mikä sopii hyvin suomalaismarkkinoille.

Seatin myynti on ollut Suomessa ja koko Euroopassa tänä vuonna kasvuvauhdissa, vaikka kokonaismarkkinat niin meillä kuin muualla ovat olleet laskussa. Nyt on odotettavissa, että vauhti vain kiihtyy Seatin tuodessa uuden mallin Suomen kysytyimpään luokkaan. Alemman keskiluokan farmari on malli, jota Seatilla ei ole oikeastaan aiemmin edes ollut.

Edellinen Seat Leon oli myynnissä vain viisiovisena, mutta nykyisen sukupolven myötä tuli ensin urheilullisempi kolmiovinen SC ja nyt tulee ST. Seatin kielellä ST-lyhenne tarkoittaa Sports Toureria eli farmaria. Sisarmalliensa tapaan uudelle perusrakenteelle tehty malli on linjakas tiloista kuitenkaan tinkimättä.

Korin pituus on 4,54 metriä eli ST on 27 senttiä viisiovista sisartaan pidempi. Tavaratilaa on 587 litraa eli hivenen vähemmän kuin Skoda Octavia Combissa ja Volkswagen Golf Variantissa, mutta samalla kuitenkin muita kilpailijoita enemmän. Takaistuimet taittamalla tila kasvaa 1 470 litran kokoiseksi. Paremmin varustelluissa malleissa matkustajan istuimen selkänojan voi kääntää eteen, jolloin mukaan mahtuu hyvinkin pitkiä esineitä.

Virallisesti syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävä Seat Leon ST on tekniikaltaan sisarmallien kaltainen eli tulossa on laaja bensiini- ja dieselmoottorien valikoima. Aikanaan on tulossa myös nelivetoversio, jossa käytetään samaa voimalinjaa kuin uudessa Golfissa. Suomeen uutuus tulee vuoden vaihteen tienoilla ja lanseeraus on tammikuussa 2014.