Lähes puolivuosisataa kestäneen historiansa aikana Ford Transitilla on kuljetettu hämmästyttäviä kuormia ja tehty muutakin mielenkiintoista.

Ford Transit kehitettiin täysin uudenaikaiseksi, käteväksi autoksi kuljettamaan tavaraa, ihmisiä tai molempia. Lähes 50 vuoden aikana kuormatilaan on varmasti sijoitettu vaikka mitä, mutta erikoisimpia ovat varmasti Lontoon eläintarhan elefantit. Niin ikään Iso-Britanniassa, Kentissä, Transitilla kuljetettiin lähes 15 metrin pituista dinosaurusta.

Vuosikymmeniä sitten, kun jalkapallojoukkueet olivat vaatimattomampia, Tottenham ajoi vierasotteluihin Transitilla ja myös monet yhtyeet Colplayta ja Status Quota myöten ovat käyttäneet Transitia keikkabussina. Brittien kuninkaalliset William ja Kate ovat ajelleet Transitilla, kun ovat halunneet liikkua tuntemattomina.

Välillä auton alkuperäinen käyttötarkoitus on unohtunut, sillä Fordin insinöörit ovat osallistuneet Transitilla venekilpailuun. He eivät voittaneet. Puolasssa Transitiin asennettiin V8-moottori ja sitä käytettiin driftingiin. Samanlaisella moottorilla autolla on ajettu myös rataa ja saavutettu matkaperävaunun vedon nopeusennätys. Transitia on käytetty elokuvissa takaa-ajoissa, oikeassa elämässä rikoksissa mutta myös rikollisten kiinniottamisessa.

Ehkä erikoisin Transitin käyttö on kuitenkin, kun lokakuussa 2013 siitä tuli synnytyssairaala. Daniel ja Jess Kerr olivat matkalla sairaalaan Cumbriassa, mutta eivät aivan ehtineet. Niinpä Alfie Kerr syntyi Transitin ohjaamossa.