Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Copernicus Sentinel-3B -satelliitti on lähettänyt ensimmäiset kuvansa takaisin Maahan.

Vain kaksi viikkoa sitten laukaistu satelliitti on ehtinyt ikuistaa Antarktiksen auringonlaskun sekä Grönlannin jääpyörteet. Kuvat on otettu satelliitin Ocean and Land Colour -instrumentin (OLCI) viidestä kamerasta koostuvalla kuvantamisspektrometrillä.

”OLCI:lla otetut ensimmäiset kuvat osoittavat jo miten satelliitti pystyy tarjoamaan ympäristöstämme korkealaatuista dataa, joka auttaa parantamaan elämänlaatuamme, tehostamaan taloutta ja suojelemaan planeettaamme”, ESAn Josef Aschbacher kertoo tiedotteessa.

Copernicus-ohjelma on maailman laajin yksittäinen planeettamme tutkimusprojekti. Se tarjoaa tarkkaa ja ajankohtaista tietoa ilmastosta ja ympäristöstämme. Copernicus-satelliittien mittalaitteet tekevät tarkkoja havaintoja niin maa- kuin merialueista, ja parantavat valmiuksiamme taistella esimerkiksi luonnonilmiöitä vastaan.

Kaksi viikkoa sitten laukaistu Sentinel-3B -satelliitti on ensimmäisen Copernicus-satelliittijoukon seitsemäs ja viimeinen jäsen. Se on ottanut myös alla olevan kuvan poikkeuksellisen pilvettömästä Pohjois-Euroopasta:

Lisää Copernicus-ohjelmasta ESAn kotisivuilla.