MTB Cycletechin erikoisvarusteltu Papalagi käyttää keskiöön asennettua Pinion-vaihteistoa, jossa on 18 vaihdetta. Vaihteiston välitysalue on olennaisesti napa- ja ketjuvaihteita laajempi, ja suljettu vaihdelaatikko suojaa vaihteistoa kuralta ja pölyltä. Valmistaja lupaa vaihteistolle 60 000 kilometrin kestävyyden huoltojen välillä.

Loistava idea: ABUS In-Vizz -kypärän etuosan alta saa esiin visiirin, joka suojaa silmiä tuulta, sadetta, pölyä ja auringonpaistetta vastaan.

Lezyne tekee pyöräilykäyttöön tarkoitettuja työkalupaketteja. Kuvassa Lezynen mallistoa aivan pienistä perusmeisseleistä aina etualan täyspaketteihin.

Hyvin minimalistinen COBOC eCycle on niin sanottu pedelec eli sähköavusteinen polkupyörä. Akku on sijoitettu rungon viistoputken sisään, ja pieni sähkömoottori on takapyörän keskiössä. Pyörän massa on vain 13,7 kiloa.

Napadynamo on kätevin tapa tuottaa sähköä polkupyörässä. Perinteisesti sähköä on tarvittu vain valoille, mutta nyt siitä on iloa myös monenlaisten sähkölaitteiden lataamiseen. The Plug ei ole enää uutuus, mutta jälleen toimivampi tapa saada usb-liitännästä potkua vaikkapa navigaattorina toimivalle älypuhelimelle.

Suurin huomio messuilla kohdistuu yleensä tehokkaisiin ja monipuolisiin ajotietokoneisiin, mutta perinteisille ja yksinkertaisille mittareille on edelleen oma paikkansa – etenkin kun ne eivät ole enää pelkkiä nopeus- ja matkamittareita. Sigma ROX 6 on suunniteltu ennen kaikkea vuoristokäyttöön ja maastopyöräilijöille, sillä se mittaa nopeuden ja matkan lisäksi korkeutta, sydämen sykettä ja poljinnopeutta. Näyttö on suuri, ja akussa riittää valmistajan mukaan sähköä 19 tunniksi. Mittaustulokset voidaan siirtää tietokoneelle muistiin ja analysoitavaksi.

Polkupyörien suunnittelu lapsille on oma tieteenalansa. Runko täytyy mitoittaa siten, että kasvava lapsi pystyy käyttämään pyörää pitkän aikaa. Lapset myös liikkuvat ja istuvat eri tavalla kuin aikuiset, minkä lisäksi kaikkien osien täytyy olla kestäviä. S’Cool XXlite on yli 3-vuotiaille pojille suunniteltu pyörä, joka on heidän ensimmäinen ”oikea” pyöränsä ja siten erittäin tärkeä, sillä hyvät tai huonot pyöräilykokemukset lapsena seuraavat aikuiseksi saakka.

Renkaista tunnettu Continental on kehittänyt ja myynyt Contidrive-hihnavetojärjestelmäänsä jo usean vuoden ajan. Siihen kuuluvat hihnan lisäksi niihin sopivat rattaat edessä ja takana, ja tarjolla on useita eri kokoja.

Cyclocross-pyörä on hyvä kompromissi maantie- ja maastopyörän välillä. Kuvassa Giantin TXC Advanced- ja Ridleyn X-Fire -hiilikuitupyörät odottamassa lähtöä koeajolle.

 

Ruotsalaisyhtiö Poc sanoo tekevänsä kaikkensa, jotta se voisi pelastaa ihmishenkiä ja vähentää onnettomuuksissa tulevia vahinkoja. Tarjolla on laaja valikoima pyöräilykypäriä erilaisiin tarkoituksiin, mutta lisäksi POC tekee muun muassa trendikkäitä aurinkolaseja.

 

Focus-teltan takakulmauksesta löytyi peiton alta väläys tulevaisuudesta: Shimanon levyjarruilla ja sähkövaihteilla varustettu Izalco Max, josta varmasti vielä kuullaan.