Pariisin autonäyttelyssä esitelty Exagonin Furtive e-GT lähtee kilpailemaan sähkömoottoristen urheiluautojen markkinoille.

Muodoiltaan uusi Furtive e-GT ei ehkä ole kaikkein kaunein mahdollinen, mutta sen sisäinen kauneus eli suorituskyky antaa oikeutuksen sen olemassaololle. Exagon on varustanut uutuutensa kahdella Siemensin sähkömoottorilla, joiden yhteisteho on 250 kW, ja autolla pääsee rauhallisesti ajaen pitkälle.

Mikäli malttaa ajella tasaisesti kaupunkinopeudella eli 50 km/h, akkujen teho riittää jopa 400 kilometrin matkaan. Suomalaisella perusnopeudellakin taittaa matkaa melkein 300 kilometriä. Jatkuva moottoritienopeuden käyttö syö toiset sata kilometriä toimintamatkasta. Ja jos kokeilee tiuhaan, kiihtyykö auto todellakin nollasta sataan alle neljässä sekunnissa, niin latauksella ei varmaankaan pääse kovin pitkälle.

Sarjatuotannon on määrä alkaa vuonna 2012 ja hinta kuuluu luokkaan: ”jos sinun täytyy kysyä hintaa, sinulla ei ole siihen varaa.” Lisävarusteisiin muuten kuuluu toinen moottori toimintamatkaa jatkamaan.