Facebook otti käyttöön tekoälyhaun, joka ”näkee” valokuvien sisällön

Facebook on jo jonkin aikaa merkinnyt siihen ladattujen kuvien sisältöä omaan hakuindeksiinsä. Torstaina yhtiö kertoi ottavansa käyttöön uuden tekoälyyn pohjautuvan haun, joka pystyy ”näkemään”, mitä palveluun ladatuissa valokuvissa on.

Yhtiön julkistama uusi hakutoiminto pystyy etsimään kuvista asioita, vaikka käyttäjä ei olisikaan itse niitä siihen muistanut merkitä.

Facebook sanoo, että järjestelmä käyttää Lumos-nimistä teknologia-alustaa, joka osaa tulkita kuvien ja videoiden sisältöä.

Jos esimerkiksi käyttäjä etsii mustaa paitaa, kuvahaku löytää kuvat, joissa jollakulla on musta paita, vaikka sitä ei olisi erikseen tägätty.

Alussa toiminto on käytössä vain, jos Facebookin asetuksissa palvelun kieleksi asettaa englannin. Suomen kielelle se ei taivu. Jos palvelu joskus tulee suomen kielelle, se vähentäisi merkittävästi tarvetta merkata kuvia hakusanoilla.

Keskustelu

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti
×

Kirjauduit palveluun rekisteröityneenä käyttäjänä. Voit osallistua keskusteluihin ja lukea palvelun maksuttoman sisällön. Tilaamalla saat käyttöösi koko digipalvelun.

HUOM! Jos sinulla on voimassa oleva Tekniikan Maailman tilaus, niin kirjaudu asiakasnumerolla ja sähköpostiosoitteella. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja päivitämme asiakastietosi.

Voit myös tilata palvelun käyttöösi tästä.