BMW on antanut julkisuuteen tiedot uudesta 3-sarjan Touringista, mikä ei tullut kovin suurena yllätyksenä.

Perinteisiä tapojaan noudattaen BMW esittelee ensin mallisarjan neliovisen perusmallin, jonka jälkeen tiputellaan ajan mittaan julkisuuteen muut korimallit. Nyt 3-sarjan sedan saa rinnalleen farmarin eli BMW-kielellä Touringin. Kuten porrasperäinen, myös farmari on kasvanut edeltäjäänsä verrattuna. Akseliväli on venynyt 50 mm ja kori on 97 mm edellistä pidempi.

Takaistuimella on vähän enemmän tilaa, minkä lisäksi tavaratila on kasvanut 35 litralla viittä vaille viiteensataan litraan. Takaistuimen saa käännettyä eteen kätevästi kolmessa eri osassa, sillä se on jaettu 40/20/40. Kuten ennenkin tavarat saa tilaan myös avaamalla vain takaikkunan, jonka avaus toimii nyt myös sähköllä. Takaluukun saa sedanin tapaan auki käsin koskematta oikeaan kohtaan puskurin alle potkaisemalla. Vain farmariin saatavissa olevia lisävarusteita ovat kattokiskot ja lasinen panoraamakatto.

Moottorivalikoima on alussa rajoitettu, sillä myynti alkaa 328i, 320d ja 330d -malleilla. Niiden rinnalle ovat nopeasti tulossa myös 320i, 316d ja 318d, mutta 335i-versiosta ei puhuta mitään. Sen sijaan nelivetoisia malleja on luvassa. BMW 3-sarjan Tourngin ennakkomyynti on jo alkanut hintojen lähtiessä 316d:n 39 191 eurosta. Ensimmäiset asiakkaat saavat uudet 3-sarjan Touringinsa syyskuussa.