Ferrari vahvisti eilen iltapäivällä löytäneensä vian uudesta 458 Italia -mallistaan, ja kutsuu kaikki autot korjaukseen.

Harvoin on Tekniikan Maailman nettipalsta ollut näin tehokas. Julkaisimme eilen aamulla uutisen, että Ferrari 458 Italiassa on vakava vika, ja heti iltapäivällä yhtiö varmisti uutisemme ja kutsui autot korjattavaksi. Vakavasti ottaen asiaa on varmasti tutkittu kiivaasti viikkokaupalla, ja ajoitus oli sattumien summa.

Joka tapauksessa kaikki tähän mennessä toimitetut 1248 autoa kutsutaan korjattavaksi. Ferrarin mukaan ongelma on takalokasuojan sisällä oleva kuumuussuoja, joka on kiinnitetty liimaamalla. Kovan ajon jälkeen tai kuumalla ilmalla liima voi kuumentua aiheuttaen sitten suuremman vahingon. Osa vaihdetaan toisella tavalla kiinnitettäväksi, jolloin liimaa ei enää tarvita.

Edelleen on mielenkiintoista, että Ferrarin mukaan ongelma syntyy ainoastaan erittäin kovan ajon jälkeen. Kuitenkin esimerkiksi yksi auto paloi päivällä Pariisin keskustassa, missä ei tiettävästi pysty kovin urheilullisiin ajosuorituksiin. Toivottavasti ongelma kuitenkin poistuu korjauksen myötä.