Pariisissa vuodesta 1976 alkaen järjestetyn Retromobilen uutuuksiin kuului Jaguar Land Roverin henkiin elvyttämä Jaguar D-Type.

Mutta se ei suinkaan ollut ainoa vanhoja malleja uudelleen tai uuden veroiseksi rakentavan valmistajan esittely. FCA eli Fiat Chrysler Automobiles esitteli uuden ”Reloaded by Creators” -ohjelman.

Kyseessä on Abarthin, Alfa Romeon, Fiatin ja Lancian keräilijöille tarkoitettu ohjelma, jonka puitteissa FCA Heritage ostaa, entisöi ja myy uudelleen mielenkiintoisia automalleja.

Käsittelyyn pääsevät vain tarkkaan valitut klassiset mallit, jotka kunnostetaan alkuperäiseen loistoonsa.

Käsittelyyn pääsevät vain tarkkaan valitut klassiset mallit, jotka kunnostetaan alkuperäiseen loistoonsa. Sen jälkeen autot myydään ja varat käytetään tärkeiden autojen lisäämiseen FCA:n historiallisten mallien kokoelmaan.

FCA kertoi saaneensa idean taidemuseoista ja uskoo sen olevan todellisen kulttuuriprojektin, joka hyödyttää sekä keräilijöitä että klassisia autoja rakastavaa yleisöä.

Retromobilessa oli näytteillä ensimmäiset viisi ohjelman puitteissa entisöityä autoa, joista yksi oli vuosimallin 1991 Alfa Romeo Spider. Se on ollut yhtiön omistuksessa kolmen vuosikymmenen ajan.

Muita myynnissä olevia autoja olivat vuoden 1989 Alfa Romeo SZ, joka on yksi ensimmäisistä tuotantolinjalta tulleista ja jota testattiin konsernin Baloccon testiradalla.

Fiat 124 Spider Europa Pininfarina taas oli vuodelta 1981, ja tässä kaksilitraisella moottorilla varustetulla autolla oli ajettu vain kymmenentuhatta kilometriä.

Kuvamme auto on vuodelta 1973, jolloin Lancia valmisti Fulvia Coupé Monte Carlon sen kunniaksi, että kuuluisa ralli voitettiin samanlaisella autolla vuotta aiemmin. Erikoismallissa on 1,3-litrainen V4-moottori, joka kehittää 66 kilowattia.

Viisikon vanhin malli oli vuonna 1959 valmistunut Pininfarinan korittama Lancia Appia Coupé.